Vi har opdaget du bruger
Internet Explorer

Design og funktionalitet på siden vil være svækket grundet dette.
Hent en mere kompatibel browser nedenfor for at undgå dette

Hent din nye browser

Minileasing

Vælg Minileasing hvis:

  • Du har brug for en kort bindingsperiode
  • Mulighed for at skifte bil ofte
  • Du ønsker at have et fast bilbudget
  • Du kender ikke dit fremtidige behov 

Billeasing som minileasing

Privatleasing, flexleasing, minileasing, mikroleasing, månedsleje og nu korttidsleasing. Det kan være svært at holde tungen lige i munden, når man taler om leasing af biler. Flere nye typer leasing med enslydende navne er kommet på markedet de seneste år i takt med at flere og flere danskere vælger at lease deres bil. Selvom de har forskellige navne, dækker nogle af dem over det samme. Her kan du få overblikket over de forskellige typer leasing.

Minileasing og mikroleasing hos os

Mini, mikro … nano? Det kan lyde som om, at det handler om at finde den mindste måleenhed, når nye typer leasing kommer på markedet. Men om det er minileasing eller mikroleasing er i store træk den samme løsning; Det handler om perioden, som bilen leases. Bindingsperioden kan variere fra én til seks måneder, men både mini- og mikroleasing er typisk produkter, som biludlejningsfirmaer tilbyder.

Mini- og mikroleasing er i princippet det samme som korttidsleasing, men det er værd at hæfte sig ved vilkårene, nogle udbydere af minileasing har kontrakter, der kun giver dig samme vilkår som ved billeje. Det er vilkår, som at du ikke må låne din bil til din ægtefælle, at du ikke må køre i den i bestemte lande eller at bilen spores via satellit. Derfor er det helt utrolig vigtigt, at du læser det med småt i kontrakten. Vælger du VestergaardGO, så anbefaler vi naturligvis også, at du grundigt læser vores konkrakt igennem. Har du brug for lidt mere information, før du vælger at minilease eller som vi kalder det korttidslease hos os, kan du finde svar på mange spørgsmål i vores store FAQ. Find svar på spørgsmål om minileasing her.

Andre typer af leasing end minileasing

Privatleasing
Lad os begynde med den mest kendte form for leasing, nemlig privatleasing. Her er der typisk tale om leasing af bil i 12-48 måneder, hvor service og vedligehold af bilen ofte er en del af prisen. De 12 måneder er vigtige at hæfte sig ved, fordi det betyder, at du binder dig til aftalen i minimum et år, før du kan aflevere bilen tilbage, og det kræver derfor, at du kender dit kørselsbehov mindst 12 måneder frem i tiden.

Privatleasing kan være en god idé, hvis du på forhånd ved, at du ikke skal køre mere end et par år i din nye bil. På den måde er du sikker på dine omkostninger til bil hver måned, og 100% sikker på, at der ikke kommer nogle uventede værkstedsregninger. Service og vedligehold af bilen i leasingperioden er inklusiv i prisen – det eneste, du skal betale ud over leasing, er din bilforsikring, grøn afgift, dæk og benzin eller diesel.

Hvis du overvejer at købe bil, men hverken har lyst til at lægge en stor udbetaling eller leve med usikkerheden om, hvad bilen er værd, når du vil sælge den senere, så kan privatleasing være løsningen for dig.

Flexleasing
Vi iler videre fra privat- til flexleasing. Her er der tale om en leasingtype, der typisk benyttes ved dyre luksusbiler, da man ikke betaler den fulde registreringsafgift med det samme, men i rater fordelt på den periode, du leaser biler. Raternes størrelse afhænger af bilens registreringsafgift og alder. På nye biler indtil tre måneder betales to procent af den beregnede afgift om måneden, mens biler mellem tre måneder og tre år udløser en betaling på én procent, og når bilerne bliver over tre år gamle bliver flexleasing rigtig interessant - her er afgiften 0,5% af den beregnede afgift om måneden.

Det kræver til gengæld et godt øje at kaste sig ud i flexleasing, da vilkårene typisk indebærer, at du selv skal købe bilen eller henvise til en køber efter leasingperioden, og det er ofte også dig, der hænger på reparationer og service modsat almindelig privatleasing, hvor kontrakten typisk er udarbejdet af FDM.

Månedsleje
Ved månedsleje er der, som navnet antyder, tale om leje af bil, hvilket ofte betyder, at der er strammere vilkår i kontrakten, som begrænsning på hvem der må køre bilen, og hvor bilen må køre.

Månedsleje henvender sig til dig, der enten har et meget kortsigtet behov for bil, eller gerne vil skifte til ny bil hver eneste måned. Som mini- og mikroleasing er månedsleje noget, som biludlejningsfirmaer tilbyder, og det vil typisk være noget dyrere end at lease bilen.

Vilkår for leje kontra leasing af biler er til gengæld meget forskellige. Har du prøvet at leje en bil i udlandet, kender du allerede de mange regler; At du ikke må overlade bilen til din ægtefælle, at du ikke må køre uden for asfalterede veje, at du ikke må krydse landegrænser osv.

Kontrakten til månedsleje vil typisk tage udgangspunkt i de almindelige udlejningsregler, hvor perioden blot er forlænget. Derfor er leje ikke det samme som leasing.